uksanil@inonu.edu.tr +90 542 783 7455
}

KATILIM KOŞULLARI


1) Karma sergi, tüm sanatçılar, iletişim profesyonelleri, sanat ve iletişim akademisyenleri ile öğrencilerinin katılımına açıktır.
2) Katılımcı, web anasayfamızda yer alan “bildiri / eser başvuru” butonunun yönlendireceği formda kendinden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak ibraz etmek ve gerçek kimliğiyle kayıt yapmak zorundadır. Eser imzalarında ve künyelerinde ek olarak mahlas kullanılabilir.
3) Karma sergiye katılacak eserler daha önce başka bir sergide sergilenmemiş ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
4) Karma sergiye katılacak eserlerin özgün olmaları ve esinlenme için yaygın kabul gören sınırların içinde kalmaları beklenir. Özgün olmayan eserler sebebiyle üçüncü kişilerden doğacak her türlü telif hakkı ihlali iddiası katılımcının sorumluluğundadır.
5) Herhangi bir siyasi propaganda unsur-içeriği, nefret söylemi, kişisel verilerin izinsiz aktarımı, pornografi (çıplaklığın istismarı), çocuğun uygunsuz kullanılması detaylarını barındıran eserler değerlendirme dışı kalacaktır.
6) Karma sergiye katılan eserlerin sergilenme, kataloglanma, sempozyum ve Bayburt Üniversitesi tanıtım ve reklam içeriklerinde kullanılma hakkı, düzenleme kuruluna tanınmış olur. Eserler için telif ödemesi talep edilemez.
7) Her katılımcı en fazla 2 eserle başvuru yapabilir.
8) Başvurular yalnızca çevrim içi yapılacak ve ayrıca basılı bir nüshanın gönderilmesine gerek olmayacaktır. Başvuru takviminde bildirilen 01 Mayıs 2025 tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
9) Eserin görseli başvuru sırasında 300 DPI çözünürlükte ve JPEG formatında sisteme yüklenmelidir.
10) Karma sergiye katılan her sanatçıya Katılım Belgesi hazırlanacak ve eserler, bir e-katalog (ISBN’li) olarak yayımlanacaktır.
11) Sempozyuma gönderilen eserler, web sitemizdeki ilgili katalog sekmesinde daimi olarak sergilenecektir.

Fotoğraflar için ayrıca;
12) Fotoğraflarda makul ölçülerde renk, kontrast, yoğunluk gibi düzeltmeler yapılabilir. Fotoğrafın özünü değiştiren uygulamalar ve/veya kolaj kabul edilmeyecektir. Bu tarz uygulamalar için grafik tasarım kategorisinden başvuru önerilir.
13) Gerek duyulduğunda fotoğrafların ham halleri katılımcıdan talep edilir.
14) Sergiye katılacak sayısal tabanlı fotoğraflar; jpg/JPEG formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, gerekirse 10-12 sıkıştırma ile kaydedilecektir. Uzun kenarı en az 2400, en çok 6000 piksel olacaktır.
15) Fotoğraf kategorisi dışındaki sanat eserleri için boyut özelliklerinin yukarıdaki maddede belirtilen özelliklere yakın olması beklenir.